Ako niste koristili svoj Gugl nalog duže od dve godine, rizikujete da ga izgubite zajedno sa svim podacima.
Кompanija je izdala zvanično upozorenje – 3. aprila će svi neaktivni nalozi biti obrisani, uključujući imejlove, fotografije, dokumente, pa čak i video-snimke na Jutjubu.
Da biste izbegli hakerske napade, preporučuje se aktiviranje dvostruke autentifikacije ili korišćenje fizičkog bezbednosnog ključa. Zato se ulogujte što pre i osigurajte da vaš nalog ne bude obrisan.
Brisanje naloga možete da sprečite vrlo jednostavno – samo se ulogujte u svoj Gugl nalog, pročitajte ili pošaljite mejl, otvorite Google Drive ili Google Photos, gledajte video na YouTube-u dok ste prijavljeni i pretražite nešto na Guglu dok ste ulogovani.
Ova promena pogađa samo lične naloge – poslovni i školski nalozi ostaju sigurni.







